Over ons

Home / Over ons

Waarom Totaal Energie Concept

De audits bezorgen installateurs veel extra werk. Totaal Energie Concept neemt dit allemaal uit handen. Onze specialisten doen ieder jaar de verplichte audits en hoeven installateurs deze niet langer te volgen. Wij zijn gecertificeerd en voldoen aan de BRL 6000-21/00 norm. Kortom: Totaal Energie Concept regelt de complete certificering voor installateurs. Wij ondersteunen om uw project af te ronden onder de wettelijke eis.

Onderdelen certificering

Totaal Energie Concept is gecertificeerd voor alle onderdelen die onder de certificering vallen. Deze onderdelen zijn:

  1. Ontwerpen van energiecentrales van bodemenergiesystemen van individuele woningen

  2. Installeren van energiecentrales van bodemenergiesystemen van individuele woningen

  3. Beheren van energiecentrales van bodemenergiesystemen van individuele woningen

  4. Ontwerpen van energiecentrales van bodemenergiesystemen van woongebouwen en/of utiliteitsgebouwen

  5. Installeren van energiecentrales van bodemenergiesystemen van woongebouwen en/of utiliteitsgebouwen

  6. Beheren van energiecentrales van bodemenergiesystemen van woongebouwen en/of utiliteitsgebouwen.

Hoe werken wij?

Voor het regelen van de certificering werken wij met onze eigen portal. Het verkrijgen van het BRL 6000-21/00 certificaat verloopt hierdoor volledig digitaal. Aanmelden is voor het bodemenergiesysteem en niet voor het gehele bedrijf. Voor elk project moet er een aanmelding komen. In de portal beheren we alle informatie die nodig is voor ontwerp, installatie en beheer. Onze digitale omgeving maakt ook de kosten inzichtelijk. Een project begint met het aanmelden van een bedrijf en aanleveren van documenten. Wanneer alle gegevens in de portal staan, gaan wij aan de slag. Tijdens het traject toont de portal de voortgang. Zodra het project is afgerond, komt er officiële documentatie beschikbaar die het BRL 6000-21/00 certificaat afdekt. 

Advies over warmtepompen

Ook geeft Totaal Energie Concept advies en maken we ontwerpen van warmtepompen. De BRL 6000-21/00 is  leidend. Graag geven wij in een vroeg stadium advies. Op basis hiervan maken wij het ontwerp. Wanneer wij eerder bij het project betrokken raken, is onze invloed groter en leidt dit tot een beter werkend systeem. Wij geven onder andere advies voor woningen en woongebouwen. Dit gaat van componentkeuze tot advisering over volledig ontwerp, installatie en beheer.